Specyficzny smak białej kiszonej kapusty jest bezsprzecznie częścią słowiańskiej kultury kulinarnej. Jest ona składnikiem wielu potraw i przeciętny Polak bardzo często gości ją na talerzu.…
Kiszonki są tak silnie związane z tradycyjną kuchnią polską, że uważamy, iż jest to wyłącznie słowiański frykas, sporadycznie wykorzystywany w innych rejonach świata. Jednakże kiszonki…
Od stuleci w słowiańskiej kuchni korzysta się z kwaszonek. Od paru lat jednakże raz za razem mówi się też o właściwościach prozdrowotnych soków z kiszonych…
Dzieci uwielbiają brać udział w gotowaniu – dekorować wypieki bądź podawać i wybierać składniki. Chcesz rozwinąć fascynację Twojego malucha? Zapisz je na kursy gotowania dla…
W branży gastronomicznej obowiązują bardzo surowe przepisy dotyczące higieny pracy. Obejmują one m.in. konieczność stosowania odpowiedniego ubioru. Podpowiadamy, jakie normy musi spełnić odzież ochronna dla…
Uczestnictwo w kursie kulinarnym to wspaniały pomysł na zdobycie nowych umiejętności – opanowanie podstaw gotowania, poznanie dobrych technik produkcyjnych i tajników przeróżnych receptur. Do kogo…
Domowe sporządzanie wysokoprocentowych trunków cieszy się coraz większą popularnością. Dla osób, które chcą rozpocząć swoją przygodę w tej dziedzinie, przygotowaliśmy kompleksowy poradnik o tym, jak…
Tajskie curry wegetariańskie to rewelacyjny pomysł na urozmaicenie mięsnych dań z grilla. Tym razem przygotujemy danie, którego orientalny charakter sprawi, że będziecie często wracać do…